06/07/2010 Δελτίο Τύπου για την Συγκέντρωση Ανακοίνωσης Υποψηφιότητας

ΜΟΣΧΑΤΟ, Τρίτη 6 Ιουλιου 2010


Mε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση ο Άρης Κρεμμύδας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο νέο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου. Η ποιοτική διαφορά της συγκεκριμένης εκδήλωσης σε σχέση με αυτές άλλων υποψηφίων, ήταν η μεγάλη εκπροσώπηση που υπήρξε από τον Ταύρο.

Με ομιλητή τον Παναγιώτη Ψύλλα και συμμετέχοντες το Δημήτρη Κοντεκάκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και άλλους δημοτικούς συμβούλους ο Ταύρος έδωσε βροντερό παρόν το βράδυ της Δευτέρας.


Δύο πόλεις – ένας Δήμος ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε και στις δύο ομιλίες.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Άρης Κρεμμύδας κατήγγειλε μηχανισμούς και καθεστωτικές νοοτροπίες τονίζοντας χαρακτηριστικά : "Γιατί για μας η ιστορία δε γράφεται από τα πάνω, δε γράφεται κάτω από το τραπέζι,δε γράφεται από πρίγκηπες και διαδόχους,δε γράφεται από μηχανισμούς και αυλές,δε γράφεται με αποκλεισμούς και μηχανορραφίες και ούτε φυσικά γράφεται από εντολοδόχους. Για μας η ιστορία γράφεται από τις κοινωνίες που αναπτύσσουν ένα συλλογικό όραμαΚαι αυτό το όραμα γίνεται οδηγός δράσης. Και αυτή η δράση αναπτύσσει αυτοοργάνωση, συμμετοχή, αυτενέργεια, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Σε αυτήν την κοινωνία απευθυνόμαστε και την καλούμε".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πολιτικό στίγμα της παράταξης υπογραμμίζοντας " Άξιοι άνθρωποι, εργατικοί άνθρωποι, ικανοί άνθρωποι, δυναμικοί άνθρωποι, οραματιστές άνθρωποι, καθαροί άνθρωποι βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα". Εκτεταμένη υπήρξε η αναφορά του και στη σχέση ισοτιμίας και αλληλοσεβασμού των δύο πόλεων, Ταύρου και Μοσχάτου.


Ενώ βασικοί πυλώνες του νέου Δήμου τόνισε ότι θα είναι η αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης, η αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη με την πόλη του, η προστασία των δημοσίων αγαθών και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η δημιουργία κοινωνικών δικτύων συνοχής και αλληλεγγύης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ταύρου Παναγιώτης Ψύλλας τοποθετήθηκε καταρχήν σε ότι αφορά στη σημερινή συγκυρία : "Εμείς το ξεκαθαρίζουμε είμαστε μπροστάρηδες σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα για τη διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και αυτάρκειας των Δήμων, σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων και του λαού μας για την υπεράσπιση των κεκτημένων τους". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις του νέου Δήμου, τον Ελαιώνα, την Πειραιώς, το ρέμα Προφήτη Δανιήλ, τα Σφαγεία, την παραλία και τον Κηφισό, ξεκαθαρίζοντας ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι φιλέτο για την κερδοφορία του κεφαλαίου.


Ξεχωριστή αναφορά ο κ. Ψύλλας έκανε και στην απόφαση της πολυπληθούς ομάδας από τον Ταύρο να στηρίξει τον Άρη Κρεμμύδα : "Ο Ταύρος δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι περιθωριακή δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά ισότιμος συνομιλητής και συνδιαμορφωτής των πολιτικών εξελίξεων. Η επόμενη ημέρα πρέπει να το βρει ισότιμο σύμμαχο και όχι απομονωμένο και με ελάχιστη πολιτική εκπροσώπηση".


Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος, Άρη Κρεμμύδας και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ψύλλας ανακοίνωσαν τον πρώτο πυρήνα ανθρώπων και στις δύο πόλεις :


ΜΟΣΧΑΤΟ


Μελίστας Θανάσης, Δημ. Σύμβουλος Μοσχάτου


Πέππας Θωμάς, Δημ. Σύμβουλος Μοσχάτου


Αβραμίδης Ηλίας, Δημ. Σύμβουλος Μοσχάτου


Ρέσσος Χρήστος, Διοικητής Γενικού Κρατικού Πειραιά


Ζώταλης Δημήτρης, Δάσκαλος


Δημητρίου Ολυμπία, Οικιακά


Παυλιάς Δημήτρης, Φοιτητής


Γραβάνης Βασίλης, Καθηγητής


Μιχαλοδημητράκη Φιλιώ, Ιδ. Υπάλληλος


Πετράκη Μαρία, Οδοντίατρος


Υψηλάντη Ελένη, Ιδ. Υπάλληλος


Παντουβάκης Μιχάλης, Οικονομολόγος






ΤΑΥΡΟΣ


Κοντεκάκης Δημήτρης, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου


Καπλάνης Άκης, Πρόεδρος ΔΑΟΤ και ΚΕΦΟ


Τραιφόρος Βασίλης, Δημ. Σύμβουλος


Δάτσικας Γιάννης, Μέλος Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ


Καράπαλης Παναγιώτης, Συνταξιούχος


Ιωαννίδου Ζωή, Γεωπόνος