ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 2011 έφυγε αφήνοντας, στο πέρασμα του, μια Ελλάδα γεμάτη φτώχεια, χρέη και αδιέξοδα.

Έφυγε αφήνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γεμάτους απόγνωση, δυσκολία επιβίωσης και ιδιαίτερα τους νέους και νέες με ένα μέλλον αβέβαιο.

Έφυγε αφήνοντας μας μια κυβέρνηση ανίκανη να αφουγκρασθεί τις αγωνίες των ανθρώπων, μιας κυβέρνησης που δεν έχει καμμία στήριξη από τους πολίτες αυτής της χώρας και που το μόνο που την κρατάει στην εξουσία, είναι οι «ευρωπαϊκοί» εντολείς της.

Μέσα σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, και οι δημότες του Μοσχάτου Ταύρου βίωσαν και βιώνουν αυτή την καταστροφική εμπειρία της συνεχιζόμενης δυστυχίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Οι πολίτες αυτού του δήμου, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και μισθοσυντήρητοι, είναι από αυτούς που δέχτηκαν το κύριο βάρος των άδικων και φορομπηχτικών μέτρων και την σταδιακή εξαφάνιση κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνη τους ελπίδα για μια βοήθεια και υποστήριξη στις καθημερινές δυσκολίες ήταν η νέα δημοτική αρχή και το κοινωνικό πρόσωπο, που υποτίθετο θα έδειχνε με την δράση και τα έργα της.

Αντίθετα το μόνο που διαπίστωσε ήταν μια απλή διαχείριση των υπηρεσιών του δήμου και μια συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών που πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να προσφέρει στους δημότες της.

Γιατί τι άλλο μπορεί να συμπεράνουν οι κάτοικοι ? • Όταν κανένα έργο ανάπτυξης και βελτίωσης της πόλης μας δεν ξεκίνησε μέσα στο 2011.
 •   Όταν καμμία μέριμνα για την υγεία δεν πάρθηκε στον δήμο.
 •   Όταν μηδενική ήταν η συνεισφορά της δημοτικής αρχής στην εκπαίδευση των παιδιών μας και περιορίσθηκε στο βάψιμο μερικών αιθουσών στα σχολεία και στην παραγωγή φωτοτυπιών για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
 •   Όταν ακόμα και οι πολιτιστικές παροχές (βλ. Ωδείο, Καλλιτεχνικά εργαστήρια, Πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ) έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, τόσο στον Ταύρο όσο και στο Μοσχάτο, και οτι μπόρεσε να παραχθεί ήταν κυρίως λόγω της ανοχής και δράσης των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους.
 •   Όταν ο αθλητισμός αφέθηκε στο μεράκι και στο κουράγιο μερικών ανθρώπων τοπικών σωματείων και η βοήθεια από την δημοτική αρχή ήταν μια «ελεημοσύνη» με την μορφή ισχνής οικονομικής βοήθειας.
 •   Όταν καμμία ενέργεια δεν έγινε από τους διοικούντες για την ένωση των δύο πόλεων πέραν μιας λεωφορειακής γραμμής ανά μια ώρα.
 •   Όταν η παρακηφίσια περιοχή του Μοσχάτου ή η περιοχή της Πλατάνας στον Ταύρο παραμένουν με ζωτικά περιβαντολλογικά προβλήματα και κανείς δεν τους δίνει ελπίδα επίλυσης των.
 •   Όταν καμμία πρόταση δεν ακούγεται και δεν υλοποιείται για την τόνωση των εμπορικής αγορών των δύο πόλεων και καμμία προσπάθεια δεν διαφαίνεται από την δημοτική αρχή του κ.Ευθυμίου για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και την μείωση των ανέργων κατοίκων του δήμου μας.
 •   Όταν οι κοινωνικές παροχές σε απόρους συνδημότες και συνδημότισσες μας περιορίζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές διαφήμισης του κοινωνικού παντοπωλείου της Αρχιεπισκοπής, ένα μήνα πριν ανοίξει καν, για να φανεί ο κ. Δήμαρχος σαν πρωτεργάτης, ενώ στην πραγματικότητα όλο το κόστος το επωμίζεται η Εκκλησία.
 •   Όταν η καθαριότητα υποβαθμίζεται συνεχώς και στις δύο περιοχές του δήμου και περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βασική εργασία της αποκομιδής που επιτυγχάνεται κυρίως από την ευσυνειδησία των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
 •   Όταν χιλιάδες ευρώ πετιούνται για την προώθηση των δημοσίων σχέσεων του δημάρχου με επιστολές στους δημότες, με πολυέξοδες εκδηλώσεις βιτρίνας τύπου πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου προσκαλούνται «φίλοι» βουλευτές για να μας στηρίξουν και στις επόμενες δημοτικές εκλογές ή με την πρόσληψη υψηλόμισθων συμβούλων-συνεργατών του δημάρχου για να συνδράμουν στο «δύσκολο» έργο του. Πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ το χρόνο στοιχίζουν στους δημότες οι σύμβουλοι και αν αναλογισθεί κανείς τι φιλανθρωπικό έργο μπορούσε να παραχθεί με αυτά τα λεφτά, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα καταλάβει τι ενδιαφέρει περισσότερο την δημοτική αρχή του κ. Ευθυμίου.
 •   Όταν καθορίζονται έξοδα παράστασης σε προέδρους και αντιπροέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω διαρροών και την ικανοποίηση του συνόλου σχεδόν των συμβούλων της πλειοψηφίας με έμμισθη αντικαταβολή από το μερίδιο της εξουσίας.
 •   Όταν σε σημαντικές αποφάσεις της διοίκησης εμφανίζονται σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη συνοχή της.
Από την άλλη και η μείζων αντιπολίτευση του κ. Σπανάκη κινείται παράλληλα και με το ίδιο ενδιαφέρον με την παράταξη του κ. Ευθυμίου. Το ενδιαφέρον πως θα κερδίσουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Στείρα αντιπολίτευση, δημαγωγικές κορώνες στα δημοτικά συμβούλια, πολυτελείς επιστολές αντίδρασης στις επιστολές του δημάρχου και συναγωνισμός ποιος από τους δύο θα κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις σε πίττες, γιορτές, δοξολογίες ακόμα και μνημόσυνα στον δήμο ή θα πλασαριστεί πιο μπροστά σε εκδηλώσεις για μία καλή πόζα στις φωτογραφίες και στις κάμερες.


Εν μέσω όλων αυτών οι «Πολίτες Μπροστά», μια κίνηση πολιτών με πάθος για την πόλη και όχι ένας συνδυασμός πολιτικών που στηρίχθηκε από κόμματα, έδρασε κυρίως μέσα από τα κοινοτικά - δημοτικά συμβούλια προσπαθώντας να επιτύχει οφέλη για τους δημότες και τις δημότισσες και όχι για να επωμισθεί ψηφοθηρικά οφέλη.

Μερικά από αυτά ήταν:


 • Ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την μείωση και εξίσωση στις δύο πόλεις των δημοτικών τελών που στο μεγαλύτερο βαθμό της έγινε και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
 • Προτάσεις για στροφή της πολιτικής του δήμου σε πιο αναπτυγμένες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και διαβίωσης των αστέγων και απόρων κατοίκων.
 • Καταγγελία των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών από την δημοτική αρχή που δημιουργούν αδιαφάνεια και στερούν τον δήμο από καλύτερες τιμές αγοράς.
 • Προτάσεις για το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για να μπορέσει ο δήμος να ασχοληθεί με έργα εφικτά και όχι μεγαλεπήβολα που παρουσιάζονται μόνο για εντυπώσεις. Απόδειξη ότι κανένα σημαντικό έργο από το Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 δεν άρχισε μέσα στο έτος και όλα επανέρχονται στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2012.
 • Τεκμηρίωση για την καλύτερη οικονομική οργάνωση του δήμου κυρίως στην συζήτηση του προϋπολογισμού όπου τονίσαμε την πλασματικότητα του και την έλλειψη ρεαλισμού του. Απόδειξη ότι το έτος θα κλείσει γύρω στο 50-55% του προϋπολογισμού δείχνοντας ότι ο προϋπολογισμός έγινε στο πόδι και όχι για να είναι ο «καθοδηγητής» της οικονομικής πολιτικής του δήμου.
 • Καταγγελία του ανήθικου της υπόθεσης με τα λιπαντικά όπου μία υποψήφια του συνδυασμού του κ. Ευθυμίου και μέλος του ΔΣ της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης αναλαμβάνει και προμήθειες υλικών του δήμου.
 • Προτάσεις στα κοινοτικά συμβούλια για δράσεις εθελοντισμού και οργάνωσης των πολιτών για ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.
 • Καταγγελία για την κακοδιαχείριση και τις λανθασμένες επιλογές κατά την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου, που επιβάρυναν και θα επιβαρύνουν για πολλά έτη τους κατοίκους της πόλης μας.
 • Πρόταση για καραβάνι αλληλεγγύης την οποία και αποδέχτηκε η πλειοψηφία.
 • Πρόταση για άμεση επισκευή της πλατείας δημαρχείου.
 • Πρόταση για άμεση απομάκρυνση της λαϊκής μπροστά από το νηπιαγωγείο και το πολιτιστικό κέντρο.
 • Αναλυτική πρόταση για τα ανοικτά σχολεία, ειδικά προγράμματα, ώρες διδασκαλίας, μήνες διδασκαλίας και κόστος αυτών. 

Υποσχόμαστε σε όλους εσάς ότι το νέο έτος θα βρεθούμε κοντά σας με μια δράση πιο ολοκληρωμένη, και με μια συνεχή παρουσία στα προβλήματα του δήμου μας, διεκδικώντας πιο δυναμικά τα συμφέροντα των Μοσχατιωτών και των Ταυριωτών και επιδιώκοντας ένα καλύτερο 2012 από το προηγούμενο έτος.
Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους και όλες κοντά μας γιατί η αγανάκτηση σας είναι και αγανάκτηση μας και η δύναμη σας είναι και δύναμη μας.

Ξεκινάμε το νέο έτος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 πμ. στην αίθουσα 7 στον
Ταύρο (Επταλόφου & Πειραιώς) με μία συγκέντρωση ενημέρωσης και οργάνωσης από
τον υποψήφιο δήμαρχο Άρη Κρεμμύδα. Σας περιμένουμε για να πιούμε ένα αναψυκτικό
και να γευθούμε μια γλύκα από την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ