Κάτω τα χέρια από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) σε Μοσχάτο και Ταύρο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
 
Κάθετα αρνητική είναι η θέση και η στάση μας απέναντι στο κυβερνητικό σενάριο, που στο όνομα των μνημονίων και των μονομερών οικονομικών περιστολών θέλει να κλείνουν οι υγειονομικές υπηρεσίες σε Ταύρο και σε Μοσχάτο.
Έναντι των πληροφοριών που από εγκυρότατες πηγές για την μεταφορά των ιατρείων στον Κεραμεικό και των ενδείξεων που προκύπτουν π.χ. από την μη ανανέωση συμβάσεων των ιατρών, ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ δηλώνουμε ότι όχι μόνον συμμεριζόμαστε την ανησυχία των συνδημοτών μας και στις δύο κοινότητες, αλλά ότι θα υποστηρίξουμε ενεργά την συλλογή υπογραφών με τις οποίες θα ενημερωθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ότι οι κάτοικοι του Μοσχάτου και του Ταύρου δεν αποδέχονται μια τέτοια εξέλιξη.
Γιατί η διάλυση των καταστημάτων και η ενσωμάτωση τους αλλού (είτε στον Κεραμεικό, είτε στην Καλλιθέα) θα σημαίνει: 
 
  • περαιτέρω θεσμική και κοινωνική υποβάθμιση του δήμου και των δημοτών
  • υπονόμευση της υγείας Μοσχατιωτών και Ταυριωτών
  • απάνθρωπη ταλαιπωρία των ηλικιωμένων και κάθε ανθρώπου που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί
  • απώλεια χρόνου και χρήματος
  • πιθανές απολύσεις του επιστημονικού και άλλου προσωπικού των ιατρείων σε Ταύρο και Μοσχάτου, κλπ.
Κάποια σχετική με το θέμα επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος προς τους αρμοδίους, δεν μας καλύπτει κατά καμία έννοια, ούτε επίσης εξασφαλίζει και πολλά πράγματα, αφού μένει στα όρια της τυπικότητας και πιθανώς στην πρόθεση (αν τα πράγματα δεν πάνε καλά) να εξασφαλίσει τον ισχυρισμό πως κάτι έκανε για το ζήτημα.
 
Άλλωστε τέτοιες ενέργειες, δεν έσωσαν την μετακόμιση του Αστυνομικού Τμήματος από το κέντρο της πόλης στο «πουθενά» της βιομηχανικής ζώνης, δεν αποτρέψανε το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΑΕΔ ή την μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Καλλιθέα.
Με δεδομένη την έλλειψη συνεργασίας και κοινών κοινωνικών αγώνων του Δήμου με το μαζικό κίνημα και τους κατοίκους των δύο κοινοτήτων, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ θα στηρίξουν ενεργά την συλλογή υπογραφών σε Μοσχάτο και Ταύρο και θα προχωρήσει άμεσα δράσεις και συνεργασίες με σκοπό να σταματήσει το έγκλημα που ετοιμάζουν κατά των δημοτών μας
ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ