ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Σας καλούμε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:00 π.μ στην αίθουσα 7 στα Σφαγεία ( Πειραιώς και Επταλόφου ) στον Ταύρο στην συνέλευση της δημοτικής μας κίνησης . Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις αρχές λειτουργίας , τις προγραμματικές αρχές μας και το πρόγραμμα δράσεων της δημοτικής
κίνησης. Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας θα σηματοδοτήσει μια νέα αντίληψη για τα δρώμενα σε Μοσχάτο και Ταύρο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου ,

Ζούμε την εποχή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.
Στη χώρα µας, στην πόλη μας οι πολιτικές λιτότητας δημιουργούν πλέον συνθήκες ακραίας μαζικής φτωχοποίησης των πολιτών, καθώς οι μισθοί καταβαραθρώνονται, η ανεργία καλπάζει, η νέα γενιά, βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική, μεταναστεύει, η αξία των περιουσιών εξανεμίζεται, η μαύρη αντιδημοκρατική κοινωνική βία σηκώνει κεφάλι και το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής μας καταστρέφεται.

Η Τοπική αυτοδιοίκηση, ο κατ’ εξοχήν φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής είναι και αυτή θύμα των Μνημονίων.
Ο «Καλλικράτης» εισάγοντας ένα γραφειοκρατικό, περίπλοκο και αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, επιβάλλει νέες αρμοδιότητες στην Τ.Α., ενώ παράλληλα περικόπτει δραστικά τους πόρους της. Η μείωση των θεσμοθετημένων πόρων κατά 60%, οδηγεί τους δήμους σε ασφυξία και πλήρη διάλυση. Εκμηδενίστηκαν ουσιαστικά οι πόροι που οφείλουν να διαθέτουν οι Δήμοι για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και κάθε άλλη κοινωνική παροχή.

Οι συνθήκες αυτές υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, των παιδιών µας και αποτελεί αναγκαιότητα για όλους µας η πάλη για την ανατροπή τους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο. Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό και την διαχείριση, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, στη χώρα συνολικά και στις τοπικές κοινωνίες .

Στους αγώνες αυτούς η Δημοτική αρχή απαιτείται σήμερα να αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο. Αυτό το ρόλο, αυτές τις ευθύνες δεν θέλει και δεν μπορεί να αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή, που έδρασε σαν αναπόσπαστο κομμάτι του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη του δήμου µας, που ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική τοποθέτηση, επιθυμεί να συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και στη διαχειριστική λογική της δημοτικής αρχής να οργανώσει μαζί μας το συλλογικό αγώνα. Να γίνει μέλος της δημοτικής μας κίνησης, να συμμετέχει στην διαμόρφωση του προγράμματος και στην οργανωτική συγκρότηση της. Να συμμετέχει στην ανάδειξη των οργάνων της κίνησης και του υποψηφίου της. Να υπερασπίσει αρχές και αξίες από τη θέση της δημοτικής αρχής, με εναλλακτική πρόταση για κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη με στρατηγικούς προγραμματικούς στόχους:

· Τοπική Αυτοδιοίκηση με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, χωρίς Παρατηρητήριο και παρακράτηση των πόρων που προορίζονται για την αυτοδιοίκηση, από την κυβέρνηση.
· Στήριξη των δημοτικών υπηρεσιών από πολιτικές κατάργησης τους και ιδιωτικοποίησης τους.
· Στήριξη των σχολείων και των εκπαιδευτικών και των τοπικών δομών υγείας, που καταργούνται.
· Προτεραιότητα στην πολιτική κοινωνικής συνοχής με στήριξη των κατοίκων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά του δήμου μας. Στήριξη του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε δομές και συλλογικότητες αλληλεγγύης.
· Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Προάσπιση των Ελεύθερων χώρων από την εμπορευματοποίηση. Υπεράσπιση των δημόσιων αδόμητων χώρων από το τσιμέντο. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από την πώληση σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ προς όφελος των κατοίκων του δήμου.
· Οικολογική και οικονομικότερη διαχείριση των απορριμμάτων.
· Έμφαση στην πολιτισμική αναγέννηση του δήμου μας. Στην ανάπτυξη του αθλητισμού για όλους τους κατοίκους και στην στήριξη των νέων της περιοχής μας.
· Ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου στο δήμο μας με στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και με βοήθεια στις συνεργατικές και συνεταιριστικές προσπάθειες.