29/09/2010 Δελτίο Τύπου για τα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"


Εντυπωσιακή σε όγκο και σε παλμό υπήρξε η χτεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού "Πολίτες Μπροστά". Χαρακτηριστικό του πολιτικού κλίματος υπήρξε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου σε καίρια σημεία της ομιλίας του υποψήφιου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα : "Ξέρουμε πια ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές φορές μετατράπηκε σε φέουδο των κομμάτων, σε μακρύ χέρι των βουλευτών, σε άψυχη και άνευρη εξουσία που χρωστούσε τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής της. Φτάνει πια !!!!Τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή είναι η διοίκηση που δίνει μάχες

Που διεκδικεί. Που δε χρωτά πουθενά.Που λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.

Φτάνει πια!!!!Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες, ενώ η παραλία μας πεθαίνει. Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες και τα σφαγεία βουλιάζουν. Φορτωνόμαστε χρίσματα και αναπτύσσουμε θεωρίες ενότητας, ενώ η κοινωνία μας γυρίζει την πλάτη. Φορτωνόμαστε χρίσματα και δείχνουμε με το δάκτυλο τον ανεξάρτητο, ενώ το σημερινό μας κατάντημα οφείλεται στα κομματικά ιερατεία που αποφασίζουν για την κοινωνία χωρίς αυτή.Φτάνει πια!!!

Η ανεξαρτησία μας ως δημοτική παράταξη είναι τίτλος πολιτικής τιμής !Η δύναμη που έχουμε να μπορούμε να ζουμε και να ονειρευόμαστε έξω από το μαντρί, χωρίς να φοβόμαστε το λύκο, είναι τίτλος πολιτικής αξιοπρέπειας".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία πολιτικά γεγονότα : "Η εξουσία για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό το δείχνει όλη μου η πορεία, το δείχνουν και οι τελευταίες ημέρες. Έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας απίστευτης πολιτικής ιστορίας. Στην αρχή ήταν όλοι στα χαρακώματα.

Ο ένας έλεγε τον άλλο φθαρμένο, αριβίστα, Μαυρογιαλούρο. Ο άλλος με μένος κατάγγελνε την κομματική χειραγώγηση. Κατάγγελνε τα χρίσματα που, ακούσατε ακούσατε, υπονομεύουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αρνιόταν, ξανά ακούσατε, εκφυλιστικές πρακτικές κληρονομικής απονομής. Και ω του θαύματος σε μια μέρα έγινε η κωλοτούμπα!

Ο φθαρμένος έγινε δύναμη ανανέωσης!Το χρίσμα που υπονομεύει έγινε η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Η κληρονομική απονομή έγινε εκσυγχρονισμός της δημοτικής εξουσίας. Εάν πιστεύετε ότι σε θέσεις διοίκησης πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που εν ονόματι της εξουσίας μπορούν να συμμαχήσουν με τους πάντες. Εάν πιστεύετε ότι τα ανεμομαζώματα δεν γίνονται από την επομένη κιόλας διαβολοσπορπίσματα. Εάν πιστεύετε ότι η συναλλαγή για μια θέση, είναι η ουσία της πολιτικής, τότε δε σας κάνω σα δήμαρχος".

Ο Άρης Κρεμμύδας τόνισε με νόημα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πολιτικός προσανατολισμός και δεσμεύθηκε ξεκάθαρα για τη διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών από κάθε είδους σχεδιασμό που αντιλαμβάνεται αυτά τα αγαθά σα φιλέτα.

Τέλος έκλεισε με την εξαγγελία δέσμης μέτρων εν όψει της επιθετικής οικονομικής συγκυρίας και της κρίσης της τοπικής αγοράς : "Που είναι οι τεχνοκράτες του Δήμου, με τις γνώσεις, που είναι να μας πουν τι ακριβώς έχουν κάνει για την τοπική αγορά. Που είναι και τι έχουν κάνει στο επίπεδο εξαγγελίας κοινωνικών μέτρων που πολλοί Δήμοι έχουν κάνει Που είναι και τι έχουν κάνει για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, για την προστασία των αδύναμων οικονομικά μαθητών,για την προστασία των πολύτεκνων, της τρίτης ηλικίας. Γιατί τώρα που μιλάμε, τώρα που εμείς είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε από την επόμενη ημέρα, τώρα που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας μία δέσμη από 13 άμεσα μέτρα κοινωνικής στήριξης.

Και είμαστε έτοιμοι να τονώσουμε την τοπική αγορά με ελαφρύνσεις από τα δημοτικά τέλη κάποιοι είναι τώρα στην εξουσία, κάποιοι τώρα ασκούν διοίκηση και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μα επιτέλους, αν δεν έχεις κάνει τίποτε απολύτως έως τώρα γιατί να σε εμπιστευθώ για το μέλλον.

Λοιπόν εμείς λέμε, εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική αγορά, για αυτό επιλέξαμε και ημέρα που είναι σε πλήρη δραστηριότητα η αγορά, λέμε:

Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με μείωση κατά 10% των Δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του Μοσχάτου και του Ταύρου

Πλήρης απαλλαγή για δύο χρόνια από τα δημοτικά τέλη για όλα τα νέα εμπορικά που θα λειτουργήσουν από 1/1/2011 στο Δήμο μας.

Δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης και τεκμηρίωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και υποστήριξης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Δημοτική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας και οδηγός αγοράς που θα γνωρίσει τον Ταύρο στο Μοσχάτο και το Μοσχάτο στον Ταύρο".

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων συμβούλων Μοσχάτου και Ταύρου και με την πανηγυρική απόδοχή τους από τον κόσμο.